Noortje de Brouwer

Mijn naam is Noortje de Brouwer en ik ben 16 jaar.

Margot de Graaf

Ik was nog geen 5 jaar toen ik ben begonnen met synchroonzwemmen. Vanaf mijn geboorte ging ik samen met mijn tweeling zusje Bregje mee naar trainingen en wedstrijden van onze grote zus Maaike die deze sport eerst ook beoefende. Na dat ik mijn zwemdiploma A en B heb gehaald ben ik meteen begonnen met synchroonzwemmen bij zwemvereniging de Dokkelaers. Na diploma A en B ben ik nog verder gegaan met diploma C, zwemvaardigheid 1,2 en 3 en ondertussen trainde ik ook nog bij de Dokkelaers. Een echte waterrat dus!!

Voordat ik mijn eerste echte wedstrijd kon zwemmen heb in nog veel diploma’s moeten halen. En toen was het eindelijk zover, ik was 10 toen ik in 2009 mijn eerste synchrobeat (Nederlandse kampioenschappen) zwom en kwam terug met mooie resultaten. Na weer een jaar hard trainen mochten ik solo, duet en groep op de synchrobeat zwemmen. Natuurlijk zwom ik duet samen met mijn tweeling zusje Bregje, en dit jaar (2010) werden we verrassend Nederlands kampioen. Met mijn solo haalde ik een 2e plek met een mooie zilveren medaille. Na dat we alles hadden gezwommen kregen we te horen dat we samen zijn geselecteerd voor het opleiding centrum. Hier begon ons avontuur.

Nadat we in 2011 weer Nederlands kampioen age 1 zijn geworden met ons duet, zijn we in 2012 geselecteerd voor Jong Oranje 2. Met de groep van Jong Oranje 2 hebben we in 2013 een wedstrijd in Luxemburg gezwommen waar we 1ste met de groep zijn geworden en 4e met ons duet. Ook hebben we een trainingsstage in Barcelona gehad waar we positief opvielen door de Spaanse coaches. En kregen we op de laatste dag te horen dat we zijn doorgestroomd naar Jong Oranje 1.

In 2014 zijn we Nederlands kampioen geworden bij de age 2, en zijn we 2e geworden met de NJK. Ook zijn we dit jaar naar de WJK in Finland geweest, wij zwommen hier in de groep en combo uitvoering. Met de groep zijn we 16e geworden en met de combo 10e. Later in het jaar zijn we ook nog naar Griekenland geweest, dit was een wedstrijd om internationaal ons duet te laten zien. We zijn hier uiteindelijk 10e mee geworden. Dit jaar mochten we ons officieel het ‘Nationaal Jeugd Duet’ noemen.

Dit jaar, 2015 hebben we al twee mooie wedstrijden gezwommen. De eerste was in Istanbul, Turkije. Deze wedstrijd was een kwalificatie wedstrijd voor de European Games in Baku die dit jaar in juni plaats vindt. We zijn hier met de groep en combo 5e geworden en 4e met ons duet. Het is ons dus ook gelukt om ons te kwalificeren voor de European Games. In maart zijn we opnieuw Nederlands Kampioen geworden met ons duet maar nu bij de junioren. Wij zijn nu hard aan het trainen voor de Europa cup in mei waar wij als demo onze groep, combo en duet uitvoering zwemmen. Na deze wedstrijd is het nog maar vier weken voordat we naar Baku vertrekken. De Europa Cup is dus een goede oefening voor ons.

Ons doel is om in 2020 mee te zwemmen tijdens de Olympische spelen in Tokio.